Respektera andras egendom för fan!

Det har varit mycket unga killar på området jag bor på senare tid, och de hittar på fanskap som att slåss med varandra, skrika mitt i natten osv.
Och jag såg 3st killar stå och sparka och slå i luften och utom synhåll vid ett garage längre bort, så jag gick ut med soporna för att kunna kolla utan verka misstänksam. De killarna verkade inte göra något annat än stå och snacka och försöka verka tuffa genom att slå i luften osv. Men påväg mot soprummet hörde jag en smäll och sen såg jag några killar (visade sig vara 4 i slutändan) som for iväg med en damcykel med korg fram och barnsits bak (knappast kunde de äga en sån tänkte jag), och så slet de loss barnsitsen och lät den ligga kvar på marken vid Sunnanåskolan.

Det fick mig att förstå att det inte kunde vara någon av deras mammors cykel som de hämtat upp.
Jag skyndade mig att gå hem, tog mobilen och cykeln och förföljde dem då jag såg dem igen. Ringde polisen och berättade vad jag sett, hur många de var och hur de var klädda.
Helt otroligt nog så kom polisen snabbt, en polisbil körde förbi mig i hög fart vid Sörböleskolan medans jag snackade med telefonnissen, jag pekade för polisen också och de körde upp till killarna och stannade bilen. Så de fick nog iaf fast dem, och dessutom satt en på cykeln så det blir inte lätt bortförklara för dem :D

Sen då jag cyklade hem märkte jag en till sak.... ett fönster var trasigt på förskolans dörrar så jag ringde upp polisen igen och berättade det också, och det var garanterat helt nyligt gjort för det knakade fortfarande ur det trasiga glaset som satt kvar där rutan brukade vara, nedanför var en nästan nävesstor sten.....

Nu har det gått 25min sen jag skrev det ovan det här, polisen ringde upp mig och ville veta mera så jag mötte dem vid skolan och satt i bilen med Peter-Polis, han tackade för att jag följt efter dem och rapporterat. Men han sa att eftersom jag inte såg när någon kastade stenen så går det inte binda dem till det även fast allt tyder på det.
Och det gick inte heller ta fingeravtryck från en sten (jag frågade ju såklart).

Iaf, de fick fast killarna och förhoppningsvis blir det någon konsekvens av det hela.
Adrenalinet pumpade föresten rejält då jag följde efter dem, kanske jag borde bli polis och bekämpa brott som Stål-Micke? Eller ne xD

Hoppas resten av kvällen blir lugn :)

Ang min frånvaro

Vissa saker har kommit och spökat för mig igen, minnen, känslor osv.
Så då har jag inte brytt mig det minsta om bloggen, att kommentera på andras har varit så långt min energi sträckt sig.
Men iaf, jag är vid liv och försöker ta en dag i taget.
Depressionen tror jag inte är tillbaka, men jag har ändå mina svackor som de flesta andra antar jag?

Gårdagen var jag iaf och fiskade i Bureå med Högge och hans kompis Sara.
Jag fick ingen fisk men det var iaf mera liv i vattnet än sist vi var ute, gäddor som plaskade då man kastade ut osv. Men inte alltid lätt veta om de plaskar för de försöker ta draget eller för de vill sticka därifrån. Men nappar de inte då man kastar ut igen så tyder det iaf på det senare.

Efter det så for jag hem ett par timmar och drog senare till en jag chattat med några veckor och såg en film. Highwaymen som gick på tv för den hade redan sett The Mist som jag hade med mig.
Det var avslappnade hänga med någon som hade samma humor som en själv, då slipper man tänka efter en massa på hur det man säger kan tolkas utan bara säga vad som dyker upp :)

Sen så blev det som vanligt ta en dusch då jag kom hem inför nattsömnen som infann sig vid närmare 05.

Resten av kvällen nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag har en Tradera auktion som går ut 21:27 som är på en tvinnad fiskelina (mycket starkare än normal plastlina och tunnare så man kan kasta BRA mycket längre och ha mera pårullat på rullen) som jag vill vinna under hundringen iaf.
Tvinnad lina är klart dyrare än plastlina, nackdelen är att den nöts relativt fort vad jag läst oavsett märke och kvalité.

RSS 2.0