Ormar!!!

Drömde att en vän kastade stora ormar i närheten av mig för att ta kort på dem, och så skulle de nödvändigtvis också kastas över telefonledningar då jag stod på andra sidan i färdbanan. Så jag vaknade för några timmar sen lite halvsvettig och redo att försvara mig mot ormarna.

Ska försöka sova mera nu, det är ju ändå valborgs imorrn och då ska man ha det trevligt och kanske grilla korv också :)


Kram!


SMS

Skickat flera vänner sms idag men inte fått något svar från någon av dem, börjar misstänka att de inte kommer fram eller så dissar alla mig men det kan jag inte tro :P

Inväntar

Imorgon ska jag vara med en vän och fota, vore såklart roligare om jag hunnit få min egen kamera men jag kan säkert lära mig även på en annan kamera av samma märke.
Jag börjar ha någorlunda koll på hur Bländare,Slutare och ISO hänger ihop men det är fortfarande ganska krångligt med hur olika skärpedjup påverkas för den delen.
Tur det finns en mätare som säger om bilden blir över- eller underexponerad iaf, det vore mycket svårare utan det! (Tack Canon!)
Jag får lära mig i praktiken för det är inte lätt i teorin.

Kameran jag blivit rådd att köpa är denna (Canon 600D aka Rebel i3) som har utfällbar skärm och ska vara en bra nybörjarkamera.
Har även beställt trådlös fjärrkontroll (piratkopia) genom eBay då det kostade så extremt lite (14kr inkl frakt) istället för över 200kr + frakt för en orginal här i Sverige.
Den ska ju bara kunna skicka en signal till kameran så den funkar garanterat (flera som köpt den hade lämnat riktigt goda omdömen!).




Jag valde till ett annat objektiv med fast bländare då jag både fått veta och läst mig till att sk "kitobjektiv" inte är så mycket att hänga i julgranen.

Det blev då ett "Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II LD Asfärisk [IF]" som ser ut såhär och finns både till Nikon och Canon.



Det fanns även en med VC (Vibrationskontroll) men enligt riktiga fotonördar, så ska den inte vara lika bra som den här även fast den kostar mera (sämre skärpa mot kanterna). Den ska också vara klart mera högljudd så jag skippade den efter mycket efterforskning och sparade in 700kr.

Jag har köpt till kameraryggsäck, extra batteri och SDHC minneskort i class 10 på 16gb. Funderar mycket på att köpa till ett 32gb eller 64gb kort också för att ha om det blir fullt då jag tänkt fota i RAW för det mesta och det slukar plats. Inte för att tala om hur mycket filmning i Full HD tar upp! :)



Allt....

är jättebra :) Hakuna Matata. Vem är du som läser min blogg? Jag ser att jag iaf har en besökare utöver mig själv :)

Djupt personligt inlägg

Jag har p.ga olika anledningar tagit kontakt med sjukvården och efter att ha talat ut och dessutom fått "läxa" uppskrivet på ett papper så känns det faktiskt ganska så bra.

Genom att jag inte har samma synsätt som de flesta andra av er på livet och allt det innehåller, så har jag fått förklarat för mig hur en "medelsvensson" tolkar olika saker i samma situationer, vad som är socialt acceptabelt och hur jag bör försöka hantera livet och dess alla svängar.
Då jag fått det förklarat och argumenten för det klarlagda så har det gått in TUSEN gånger mera, än vad vänner och bekantas frustration över att jag inte alltid förstått gjort.
Helt klart behöver jag få en andra åsikt ibland, och den måste då vara logisk och kunna ge svar på mina frågor ang det.

Så nu är det helt okej faktiskt :)

Och jag får min systemkamera troligtvis i början av nästa vecka, och det bör vara helt som det ska så behöver nog inte returnera heller om inget oväntat hänt. Men med tanke på min tur med elektronik så får jag väl vara förbered;)

Nu hade jag velat ge min närmsta vän en stor kram och sen gått och lagt mig. Du vet vem du är.



Årskort sms - CHECK!

For förbi Telia idag och fixade det så nu har jag möjlighet att skicka sms så mycket jag vill :D

Årskort sms

Jag hade just tänkt fylla på min mobil med 200kr så jag skulle få en månads gratis sms då jag läste om det här.
Då jag inte har en smartphone än så känns det som om årskort eller halvårskort sms är ett bra och ekonomiskt alternativ helt enkelt.
Sen ska jag nog komplettera med fri surf när jag fixat mig en smartphone framöver.
Undrar dock om det gäller med fria sms om jag smsar från t.ex Grekland? Hmm, får kolla upp det!

 

"Årskort Sms ger dig 5 000/mån i ett år (alt. halvår).

Ladda ditt kontantkort med Årskort Sms genom Internetbank via telia.se, Ladda direkt via mobilen, via fakturan för din fasta telefon, i Telias butiker eller hos de flesta återförsäljare.

Ladda ditt kontantkort med Årskort Sms så får du 100 kr i bonus att ringa för. Gäller till och med 22 maj 2012. Erbjudandet gäller ej halvårskort. Bonusen gäller vid laddning med följande alternativ:

  • Faktura - ladda nu, betala sen
  • Internetbank - ladda via telia.se eller din bank
  • Ladda direkt i mobilen
  • Ladda via kontokort

Årskort: 499 kr
Halvårskort: 299 kr"


Ibland är det lätt, ibland är det svårt

Ibland så sätter jag mig ner och tänker på livet, vad jag varit med om och hur det format mig.
Vad jag tänker mest på nu är fixa körkortet och sen fixa mig ett jobb, och sen kanske leva som eremit.
Dvs hålla mig undan folk för i slutändan är det bara en själv man egentligen har och kan lita på till 100%.

Visst jag har vänner nu men ändå så känns det som jag ger dem alla mer än vad jag själv får, och i slutändan så gör det att man ger mer positiv energi än vad man får tillbaka, vilket är väldigt trist.
Vore toppen om jag brydde mig mindre om alla, men det är svårt tyvärr :S

Vad gäller skaffa tjej så vill jag inte ha någon oavsett vem det än är, har haft otur vad gäller flickvänner, och det finns INGET som kan såra en lika djupt och hårt som någon man bryr sig om av det motsatta könet.
Enda säkra är att hålla sig för sig själv.

Jag är medveten om att jag är en riktigt fin kille som har mycket att erbjuda, men inte alla uppskattar det och jag har inte tänkt spela bad boy för att bli mer spännande.
Jag har nog mer trygghet,kärlek,humor,knasigheter och att vara impulsiv att erbjuda än uppföra mig som en skitstövel.

Hade jag bara haft jobb och körkort så skulle jag varit den ultimata drömkillen för många tjejer.



Har trist nog ingen aptit så jag skippar nog äta något mera idag iaf.

Dagens

Vaknade sent och for sedan till gymmet där jag försökte ta i riktigt ordentligt. Var nära att kräkas och stod och hulkade mig över toaletten ett par gånger, och även över en soptunna i gymmet.
Jag tycker inte det är riktigt lika kul träna nu då jag tränar ensam igen, saknar den jag brukar vara PT för, för den gör träningen lite gladare.
Men jag kan inte tvinga någon träna så det är bara som det är helt enkelt.
Men visst kan det kännas lite trist att man ställer upp som PT och med sin personliga tid och personen väljer att inte träna.

Man får försöka tänka Hakuna Matata = Inga Bekymmer.


RSS 2.0